SOBOTA
4
April

World Spinners – Kar svet vrti


Natisni
Pošlji
Oceni

koncertni preformans skupine World Spinners – Kar svet vrti


V novembru bomo gostili koncertni preformans skupine World Spinners – Kar svet vrti, ki bo svoj prvi projekt premierno uprizorila prav na odru Linhartove dvorane. Vodja skupine in istoimenskega koncertnega preformansa je radovljiški glasbeni publiki dobro znan kot organizator glasbenih prireditev, saksofonist in glasbeni pedagog, član različnih glasbenih skupin, od Big Banda RTV Slovenije, do Bid Banga Radovljica: Blaž Trček. Prav na podlagi svojega povezovanja z ustvarjalci s področja glasbe in drugih umetnosti pa je tokrat okoli sebe zbral skupino World Spinners. Ta namreč poleg izvrstnih glasbenikov vključuje tudi avtorja animacije in vizualne tehnike, mojstra luči in mlade plesalce.


S koncertnim preformansom se nam bodo tako predstavili: na klaviaturah, hammondu in rhodesu bo igral Erik Marenče, ki se je predvsem kot džezist dodobra uveljavil tudi v tujini; na baskitari in kontrabasu Jan Gregorka, ki je igral z že več kot tridesetimi različnimi ansambli in posamezniki; za bobne in druga tolkala bo zadolžen redkobesedni, a toliko bolj energični tolkalec Žiga Kožar; Blaž Trček bo med koncertnim preformansom izmenjal različne saksofone; z animacijami in igro luči nas nameravata presenečati Miha Zaletel in David Andrej Francky; za plesno koreografijo projekta pa bodo poskrbeli mladi ustvarjalci Alja Ferjan, Katja Kušar, Beno Novak in Jan Rozman.


Za sam preformans Kar svet vrti je idejno predlogo resda vzpostavil Blaž Trček, a dejansko se je dokončno izoblikoval s sodelovanjem vseh nastopajočih. Ti si namreč vsak s svojega področja ustvarjanja zastavljajo ista vprašanja »o odnosu človeka in narave, razmerju, ki za seboj pusti posledice, dobre in slabe, te pa hkrati vrtijo in zaustavljajo krog modernega življenja.« Pri tem se strinjajo: »Sobivanje nam je zapisano v genih. Zahteva prilagajanje, strpnost, zaupanje in spoštovanje. Omogoča pa tudi izstopanje, podrejanje, vladanje … in umetnost.«

 
Organizator:  Linhartova dvorana RadovljicaPrireditev vstavil: Linhartova dvorana Radovljica
Dne: 21.10.2011 23:31:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: