PONEDELJEK
30
Marec

Greva


Natisni
Pošlji
Oceni

Away we go

komedija / romantični / drama

98 min


režija Sam Mendes

scenarij Dave Eggers, Vendela Vida

fotografija Ellen Kuras

montaža Sarah Flack

glasba Alexi Murdoch

produkcija Edward Saxon, Marc Turtletaub, Peter Saraf

igrajo John Krasinski, Maya Rudolph, Jeff Daniels, Maggie Gyllenhaal, Allison Janney, Chris Messina, Catherine O’Hara, Paul Schneider

 


Burt in Verona, ustaljen, še vedno zaljubljen parček v zgodnjih tridesetih letih, pričakujeta prvega otroka. Nosečnost v šestem mesecu zmoti nepričakovana novica, da se Burtova starša, ki živita v istem mestecu v Koloradu, selita v Evropo, zato se parček odloči preseliti nekam drugam, kjer bosta rojstvo otroka pričakala bližje prijateljem ali sorodnikom.


Odpravita se na dolgo potovanje po Ameriki, na katerem vsa obiskana mesta in svoje bližnje, ki tam živijo, brate, sestre, bivše sošolce, službene kolege, ocenjujeta z mislijo na to, ali želita svojega otroka vzgojiti v takšnem okolju. Oziroma z drugimi besedami: ali je to tisto, kar si, trenutno povsem izkoreninjena, predstavljata pod besedo dom. Na tej nenavadni odisejadi, prepolni nepričakovanih zapletov, razpletov, prepirov in ponovnih zbližanj, Burt in Verona vedno bolj ugotavljata, da ni dom nič oprijemljivega ali takšnega, kar bi lahko našla, temveč nekaj, kar bosta morala ustvariti in opredeliti povsem sama, izhajajoč zgolj iz sebe.


Zrela ljubezenska drama na temo vzajemnosti, zaupanja in prevzemanja odgovornosti, začinjena z žlahtnimi elementi romantično-satirične komedije in posneta v duhu najboljše tradicije ameriškega filma ceste.
Organizator:  Linhartova dvorana RadovljicaPrireditev vstavil: Linhartova dvorana Radovljica
Dne: 13.7.2011 10:36:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: