PONEDELJEK
30
Marec

Prodajna razstava pisank, čipk in sveč


Natisni
Pošlji
Oceni

Vljudno vabljeni v Hišo stare trte, kjer si bo v prihodnjih tednih mogoče ogledati prodajni razstavi pisank, čipk in sveč! 


Avtorica razstave velikonočnih pisank je gospa Francka Šafarič, ki se s poslikavo in izdelavo velikonočnih izdelkov ukvarja že 30 let. Razstava bo sestavljena iz približno 200 pisank iz račjih, gosjih in nojevih jajc, poslikanih v glavnem s slovenskimi narodnimi motivi. Razstavo umetelno pobarvanih pisank bodo popestrile še po ljudskem izročilu izdelane rože iz krep papirja, za katere je ga. Šafarič pridobila tudi certifikat za kakovostni rokodelski izdelek.


Razstavo čipk in sveč bo na ogled postavila gospa Kornelija Brecl, ki se že vrsto let ukvarja s slikarstvom in z različnimi ročnimi deli, med katerimi posebno izstopa klekljanje. Njeno delo obsega zasnovo in izrisovanje vzorcev, izdelavo čipk, razstave čipk ter vodstvo začetnih in nadaljevalnih tečajev klekljanja, njene čipke pa se pojavijo na samostojnih in skupinskih razstavah tako pri nas kot v tujini. V prestižni knjigi dr. Janeza Bogataja Mojstrovine Slovenije je ga. Brecl predstavljena kot klekljarica tehnološko izredno zahtevnih izdelkov, svoje bogato znanje in izkušnje pa posreduje tudi slušateljem na Andragoškem zavodu v Mariboru.
Organizator:  Zavod za turizem Maribor - Pohorje

TERMINI:


Prireditev vstavil: Matic
Dne: 7.4.2011 12:23:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: