PONEDELJEK
6
April

Božji bojevnik


Natisni
Pošlji
Oceni

(Valhalla Rising)


Nicolas Winding RefnDanska/Velika Britanija, 2009, 35 mm100 min

 


 


zgodba

Po dolgih letih suženjstva na Škotskem mutastemu bojevniku Enookemu s pomočjo dečka Areja končno uspe zbežati. Skupaj se vkrcata na vikinško ladjo, odločena, da se vrneta v Skandinavijo in se pridružita krščanskim križarjem. Za Enookega je to tudi pot odkrivanja lastnih korenin. Ladjo zajame nevihta in po štiridesetih dneh se posadka znajde v reki sredi nenavadne, a obenem čudno znane pokrajine. Ko se izkrcajo, padejo v zasedo nevidnih napadalcev. Žrtve padajo druga za drugo in nikomur ni povsem jasno, kje se sploh nahajajo in ali ta kraj morda ne obstaja samo v njihovi domišljiji. Enookega pa čaka še dodatna preizkušnja: ko Areja zajamejo napadalci in razkrijejo svojo identiteto, ugotovi, da je našel dom. Toda za kakšno ceno? Bo rešil dečka ali svojo dušo?


Vikinška akcijska pustolovščina z mističnim pridihom ter kupi zdrobljenih kosti in počenih lobanj, nad vsemi pa brutalen mutec s krizo identitete.


 


režija Nicolas Winding Refn

scenarij Nicolas Winding Refn, Roy Jacobsen

fotografija Morten Søborg

montaža Anne Østerund, Tanya Fallenius, Mathew Newman

glasba Peter Peter Schneidermann, Peter Kyed

produkcija Johnny Andersen, Bo Ehrhardt, Henrik Danstrup

igrajo Mads Mikkelsen, Maarten Stevenson, Gordon Brown, Andrew Flanagan, Gary Lewis, Gary McCormack, Alexander Morton, Jamie Sieves, Ewan Stewart, Matthew Zaja
Organizator:  Linhartova dvorana RadovljicaPrireditev vstavil: Linhartova dvorana Radovljica
Dne: 28.7.2010 11:12:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: