SREDA
1
April

MojaUstvarjalnica likovna šola,tečaji in delavnice: MojaUstvarjalnica Maribor: Slikanje začetni tečaj Osnove


Natisni
Pošlji
Oceni

Pridružite se ustvarjalni skupini ter spoznajte terijo in tehnike slikanja. V likovni šoli MojaUstvarjalnica že četrto leto izvajamo izobraževanje na področju slikanja, na katerih tečajniki pridobijo vsa potrebna znanja in izkušnje za svoje ljubiteljsko ali strokovno ustvarjanje.

Komu je namenjen?

Tečaj je namenjen vsem začetnikom in občasnim ljubiteljskim slikarjem ter vsem, ki bi radi utrdili likovno teorijo, spoznali osnove tehnike slikanja in slikarske teorije. Na tečaju bodo vam izkušeni mentorji predstavili znanje za nadaljevanje lastnega likovnega razvoja in dela. 


Namen in cilji:

Na tečaju boste spoznavali jedro vašega slikarskega razmišljanja in izhodišča za nadaljevanje lastnega likovnega razvoja in dela. Spoznali boste čudovit svet barv ter osnovno znanje o teoriji in tehnikah za pravilno gradnjo motivov in slik. 


Z obilico ateljejskega dela in pod vodstvom izkušenih mentorjev, boste spoznali tehnike slikanja in osnove slikarske teorije.


Na tečaju boste pridobili:

Znanje pridobljeno na našem tečaju boste lahko uporabljali pri svojem ljubiteljskem ustvarjanju, pri nadaljevanju likovnega izobraževanja, znanje pa bo precej pomagalo tudi tistim, ki se strokovno ukvarjajo z vizualnim komuniciranjem. Za tečaj je priporočljivo predhodno osnovno poznavanje risbe, ni pa pogoj.


Program tečaja:

Program slikanje začetni tečaj temelji na praktičnem delu v ateljeju in sprotnem spoznavanju ustrezne likovne teorije, katero tečajniki pravilno in na ustrezen način prenašajo v svoje slikarsko delo. Delo s tečajniki poteka individualno in se program lahko nekoliko prilagodi potrebam ali znanju posameznega tečajnika.


- osnove likovne teorije;

- temeljne oblike, format, perspektiva in osnove kompozicije;

- tehnike pravilnega mešanja barv, uporaba in obvladovanje palete;

- nanosi in razporejanje barv;

- tonsko slikanje;

- barvni krog: primarne, sekundarne in terciarne barve;

- barvni kontrasti;

- slikanje mali format z akrilnimi barvami (papir);

- slikanje po opazovanju: aranžirana tihožitja, notranji prostor.


Spoznali se boste z osnovami likovne teorije, temeljnimi oblikami, formatom, perspektivo in osnovami kompozicije. Pri praktičnem deli se boste naučili, kako uporabiti barve za doseganje harmoničnih kombinacij ter kako videti in učinkovito mešati specifične željene vrednosti. Pri slikanju z akrilnimi barvami boste pridobili tudi pravilno tehniko mešanja barv, uporabo palete in čopičev.


Trajanje in izvedba:

Tečaj traja 24 ur (8 srečanj po 3 šolske ure) in zajema uvodna predavanja ter praktično ateljejsko delo. Stroški materiala so zajeti v ceno tečaja.


Prijava:

Prijavite se preko spletne prijavnice, po telefonu 040 30 20 98 ali po e-pošti info@ustvarjalnica.si.


Pridružite se nam in vstopite v jedro lastnega slikarskega razmišljanja, svet barv in gradnje slik!Odgovorna oseba: Manja Kodelja
Spletna stran:  http://www.ustvarjalnica.si
Elektronska pošta:  info@ustvarjalnica.si
Telefon: 040 30 20 98

Cena: 171 eur Stroški materiala so zajeti v ceno tečaja.

Organizator:  MojaUstvarjalnica- likovna šola, tečaji in delavnicePrireditev vstavil: Moja justvarjalnica Maja Kodelja
Dne: 18.12.2009 16:47:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: