SREDA
1
April

Shrek 2


Natisni
Pošlji
Oceni


Shrek 2komedija


Dolžina: 92 min
Leto: 2004
Država: ZDA
Režija: Andrew Adamson, Conrad Vernon, Kelly Asbury
Scenarij: Andrew Adamson, J. David Stem, David N. Weiss, Terry Rossio, Ted Elliott, Joe Stilman
Igrajo: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Jennifer Saunders


Pravljica o zelenem grdobcu, ki je živel v daljni močvari, se nadaljuje natanko tam, kjer se je končala prva zgodba. Skupaj s Shrekom in Fiono ter obveznim trmastim ogrovim priveskom v obliki gobčnega oslička se bomo namreč popeljali v graščino Daljnega kraljestva, kamor se srečna mladoporočenca podata na vabilo princesinih staršev, ki pa nad Fionino preobrazbo in Shrekom nista ravno navdušena. Shrek 2 je v ZDA postal najuspešnejši animirani film doslej.


Ste kdaj pomislili, kaj se zgodi po tistem stavku na koncu pravljice "in živela sta srečno za vse večne čase"?


V pravljici, ki je že na samem začetku postavila na glavo vse, kar smo dotlej prebrali v zgodbah bratov Grimm, H. C. Andersena in drugih pravljičarjev, se tudi tisti "za vse večne čase" ne more končati kot bi pričakovali.


Ko je Shrek premagal zmaja in zlobnega lorda Farquaada ter osvojil prelestno Fiono (vsake oči imajo svojega malarja, to drži kot pribito), se mora spoprijeti s še večjo grozo - njenimi starši.


Ko se Shrek in Fiona vrneta z medenih tednov, ju pričaka povabilo v deželo Za devetimi gorami, kjer kralj in kraljica v čast hčerine poroke pripravljata gala ples. In tako se mladoporočenca v družbi nepogrešljivega Osla odpravita na pot. Starša in celo kraljestvo težko pričakujejo povratek njihove princeske in njenega sanjskega princa. A tudi če bi jim prej povedali, kaj jih čaka, ne bi verjeli. Kraljevi par reprosto ne more verjeti svojim očem, ko zagleda svojega zeta. Še bolj pa njiju in vse prisotne osupne, ko vidijo, kako se je njihovo malo dekletce ... spremenilo.


Shreku in Fioni se seveda niti ne sanja, da je njuna poroka pokvarila načrte, ki jih je kralj koval za hčerino prihodnost. Pa tudi za svojo, če smo čisto pošteni. In da bi se zadeve vseeno razvijale tako, kot si je zamislil, prosi za pomoč Dobro Vilo, njenega sina Sanjskega Princa in sloviteka ubijalca grdobcev - Obutega Mačka. Kaj moremo, kralj si je pač vtepel v glavo, da bo njegova hči živela srečno do konca življenja tako, kot on hoče.
Organizator:  Linhartova dvorana RadovljicaPrireditev vstavil: Linhartova dvorana Radovljica
Dne: 2.11.2004 11:43:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: