TOREK
31
Marec

glasbena drama: Filmsko gledališče: Za odrom (Backstage)


Natisni
Pošlji
Oceni

Dolžina: 1h 52min
Leto: 2005
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Emmanuelle Bercot, Jérôme Tonnerre
Režija: Emmanuelle Bercot
Igrajo: Emmanuelle Seigner, Isild Le Besco, Noémie Lvovsky, Valéry Zeitoun, Samuel Benchetrit, Édith Le Merdy, Jean-Paul Walle, Mar Sodupe, Claude Dunetton, Joële Miguel


 


 


Film režiserke Emmanuelle Bercot je bil leta 2005 prikazan v uradni konkurenci filmskega festivala v Benetkah, in leta 2006, prav tako v uradni konkurenci, na filmskem festivalu Tribeca v New Yorku.


 


Najstnica Lucie (Isild le Besco) obožuje - tukaj ta beseda res pomeni po božje častiti - slavno pevko Lauren Waks (Emmanuelle Seigner), skrivnostno in nedostopno divo, katere slike prekrivajo stene dekličine sobe. To je njen način bega pred dušečim vzdušjem v malem mestu, kjer živi z mamo (Edith Le Merdy), prav tako obsedeno s slavnimi, in bratcem.
Nekega dne Lucie dobi priložnost, da Lauren spozna v živo: s svojo ekipo pride pevka posnet svojo pesem prav k Lucie na dom. S tem naj bi pokazala, da le ni tako vzvišena, da je pripravljena stopiti v skromen dom brezimne oboževalke. Ob tem, za Lucie zgodovinskem srečanju, mladenka onemi in popolnoma odpove.
Odločena, da bo svoj poraz spremenila v zmago, odpotuje v Pariz in dobesedno vdre v razkošni hotel Plaza Athenée. Tu se zvezdnica pripravlja na snemanje svojega novega albuma, obdana s svojimi zvestimi sodelavci, s katerimi neusmiljeno pometa. Ti nesrečniki so tajnica Juliette (Noémie Lvovsky), ki si miri živce z verižnim kajenjem, menedžer Seymour (Valéry Zeitoun), vizažistka Nanou (Mar Sodupe) in temnopolti varnostnik Jean-Claude (Jean-Paul Walle Wa Wana), ki je, v skladu z režiserkinim prepričanjem, da naturščiki  poklicne igralce spodbujajo k bolj sproščeni igri, tudi zares varnostnik. Lauren jim uprizarja scene, vključno z metanjem telefonov, kakršnih se ne bi sramovala sama Naomi Campbell.
Lucie se spusti v strasten odnos z nevrotično pevko, ki ji sprva godita njeno slepo oboževanje in brezmejna vdanost. Uživa tudi v erotični moči, ki jo ima nad njo, kar je razvidno v prizoru v bazenu, ko jo zapeljuje, dokler je ne prekine obisk dekličine mame. Lucie ji nekoliko polni praznino, v kateri ždi, odkar jo je zapustil njen Daniel (Samuel Benchetrit), brez katerega ona ne more živeti, on pa ne zdrži z njo. Lauren se še sanja ne, kakšen peklenski načrt je skovala njena oboževalka. Odločena, da  bo Lauren osrečila - četudi proti njeni volji - Lucie začne osvajati njenega bivšega…
Organizator:  Linhartova dvorana RadovljicaPrireditev vstavil: Linhartova dvorana Radovljica
Dne: 27.12.2007 10:25:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: